CEYHUN YILMAZ 01.09.2020

SEVGİLİ TAKİPÇİLERİMİZ, RÖPORTAJLAR KÖŞEMİZ TIP FAKÜLTESİ & PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ MEZUNU CEYHUN YILMAZ’I AĞIRLIYOR. KEYİFLE OKUYACAĞINIZA İNANDIĞIMIZ RÖPORTAJIMIZA SİZLERİ DAHA FAZLA BEKLETMEDEN BAŞLAYALIM… CEYHUN BEY, BİZE BİRAZ KENDİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ? CEYHUN YILMAZ KİMDİR?

Merhaba. 1996 yılında Ankara’da doğdum. İlkokul ve ortaokul eğitimimi Ankara’da tamamlayıp liseyi Ankara Fen Lisesinde okudum. Üniversite sınavında Türkiye 224.sü olarak TOBB ETÜ Tıp Fakültesine tam burslu yerleştim. 6 yıllık tıp fakültesi eğitimime, çift anadal programı ile, 4 yıllık psikoloji lisans eğitimini de ekleyerek 2020 yazında iki bölümümden de mezun oldum. Lisans hayatıma ODTÜ Gelişim Psikolojisi Lab’ında bir dönem staj, bir kısmı Moskova Devlet Üniversitesinde olmak üzere ileri derecede Rusça eğitimi, biri araştırma biri derleme olmak üzere yazımı devam eden iki makale, ömür boyu sürmesini dilediğim birçok arkadaşlık ve ne istediğini bilen, ayakları yere sağlam basan bir Ceyhun sığdırdım. Şu an ise yurt dışında psikiyatri ihtisası ve sinirbilim doktorası yapmak üzere ilerleyeceğim yolda kendime akademik bir yol haritası çizmekteyim.

TOBB ETÜ’DE  TIP  & PSİKOLOJİ BÖLÜMLERİNDEN MEZUN OLARAK ÇİFT DİPLOMA ALDINIZ.  TIP BÖLÜMÜ GİBİ OLDUKÇA YOĞUN TEMPOYA SAHİP BİR BÖLÜMDE EĞİTİM ALIRKEN PSİKOLOJİ BÖLÜMÜNDE ÇİFT ANADAL YAPMAYA NASIL KARAR VERDİNİZ? BU KARARI VERİRKEN SİZİ EN ÇOK ETKİLEYEN ŞEY NE OLDU?

Tıp eğitimimiz sırasında psikoloji ile kesişen bazı ortak derslerimiz bulunuyor. Ben de bu dersleri aldığım sırada psikolojiyi tanıma ve araştırma fırsatı buldum. Fazlasıyla ilgimi çektiğini fark edince daha fazla ders almak için yan dala başvurdum. Yan dalda aldığım derslerde üstün başarı gösterince bunu çift anadala çevirmeye ve tıpın yanında psikoloji lisansı da almaya karar verdim. Tıp fakültesinde  hayli yoğun bir programımız olmasına rağmen bulabildiğim her fırsatta, itiraf etmeliyim ki bazen tıp derslerinden bile kaçarak, psikoloji derslerini takip ettim. Sınavlarda başarım gayet iyiydi ve hocalarım da psikolojiye olan ilgimin farkındaydı. Okulumuzun ortak eğitim modeli kapsamında çift anadalımda bir dönem olarak tamamlamam gereken stajımı ODTÜ’de yaptım. 2020’nin sonunda ise tüm dersleri vermiş ve stajlarımı tamamlamış olarak, iki bölümden de 3.50’ye yakın bir ortalama ile, mezun oldum.   “Hasta haklarına ve etik ilkelere önem veren, hasta-hekim ilişkisinin değerinin farkında olan, donanımlı hekimler olarak ayrıldığımız hastanemizin büyütülmesi ile eğitim kalitemizin en üst noktaya çıkacağına eminim.” Dedi.   Tıp fakültesi eğitimi kapsamında bizler, Dönem 4-5 ve 6’da hastanede hemen her branşta klinik stajlarımızı tamamlıyoruz. Bu kapsamda tıp fakültesindeki son 3 yılım TOBB ETÜ Hastanesinde geçti. Hastanemiz görece butik sayılabilecek, SGK anlaşması olmayan, hasta çeşitliliğinin az olduğu bir hastanedir. Daha iyi bir klinik eğitim verilmesi amacıyla hastanemizin büyütülmesi fazlasıyla önemli olmakla birlikte; var olan hasta popülasyonu ve hocalarımızın birebir ilgisi ve takibi ile bizler de gayet yeterli bir klinik eğitim aldık. Hasta haklarına ve etik ilkelere önem veren, hasta-hekim ilişkisinin değerinin farkında olan, donanımlı hekimler olarak ayrıldığımız hastanemizin büyütülmesi ile eğitim kalitemizin en üst noktaya çıkacağına eminim.

ÜNİVERSİTEMİZİN HER YIL TANITIM GÜNLERİNDE GÖNÜLLÜ OLARAK BİZLERLE BİRLİKTE YENİ KAYIT YAPTIRMAYI DÜŞÜNEN ÖĞRENCİLERİMİZİN SORULARINI YANITLAYARAK BİZLERE VE ÖĞRENCİLERİMİZE DESTEK SAĞLIYORSUNUZ. ÜNİVERSİTEMİZE KARŞI AİDİYET DUYGUSU OLDUKÇA GELİŞMİŞ BİR MEZUNUMUZ OLARAK ÜNİVERSİTEMİZ İLE İLGİLİ NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Ben her zaman üniversite yaşantısını salt akademik eğitim almanın dışında öğrencilerin hayata açıldığı, vizyon kazandığı ve gelecekte fark yaratacak bireyler haline geldiği bir dönem olarak görürüm. Nitekim, kendi kişisel gelişim sürecime yaptığı katkıyı göz önüne aldığımda TOBB ETÜ’nün benim hayatımda paha biçilemez bir değerinin olduğunu söylemem gerekir. Ben de buna istinaden hem deneyimlerimi genç arkadaşlarımla paylaşmak hem de atacakları adımlarda onlara ışık tutabilmek adına her yıl tanıtım günlerinde gönüllü görev aldım. Sayısını takip edemediğim kadar çok öğrencinin sonraki yıllarda beni bulup “Ceyhun abi, bana okulu sen anlatmıştın, ben de TOBB ETÜ’yü tercih ettim, teşekkür ederim” demesi benim için inanılmaz mutluluk vericiydi. İnsanların hayatına dokunmak ve kaderlerini değiştirmek bana her zaman kıvanç hissettiriyor. Zaten hekimliği de meslek olarak seçmemin sebebi tam da bu.

BİR SAĞLIKÇI OLARAK YAŞADIĞIMIZ ZOR SÜREÇLE İLGİLİ PANDEMİ DÖNEMİ HAKKINDA NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Hepimizin kabul ettiği bir gerçek var ki Koronavirüs pandemisi hem tıp hem dünya tarihinde eşine pek rastlanılmayacak cinsten bir süreç oldu. Bu sürecin yönetilmesinde sağduyu ve akılla hareket eden siyasileri bir yana bırakırsak, önde giden kahramanlar şüphesiz sağlık çalışanlarıydı. Hemen burada hiçbir sağlık personelinin işinin bir diğerininkinden daha az önemli olmadığını ve sağlık hizmetinin bir ekip işi olduğunu söylemek gerekir. Bu açıdan bakıldığında bu süreci milletçe en az hasarla atlatmamız için binlerce sağlık personelinin elini taşın altına koyması, milli tarihimizden beri süregelen fedakarlık ve mücadele bilincinin bir göstergesiydi adeta. En kısa zamanda bu sürecin sona ermesini, eğitimden sağlığa her sektörün ivedi bir şekilde eski haline dönmesini diliyorum.

SOSYAL HAYATINDA CEYHUN YILMAZ KİMDİR? NELER YAPAR?

Sosyal desteğin benim hayatımda yaşamsal önemi olduğunu söyleyebilirim. Hem psikolojik iyilik halinin devamı hem de hayat tatmininin sağlanması için ikili ve grup içi ilişkilerime çok önem veriyorum. Ailemle ve arkadaşlarımla sıklıkla vakit geçiriyor, onların sorunları için emek veriyorum. Aynı şekilde yardıma ihtiyacım olduğu zamanlarda da onlardan güç alabiliyorum. İlgi alanlarım arasında voleybol, masa tenisi ve satranç oynamak, sosyoloji ve felsefeyle ilgili okumalar yapmak, farklı dünya mutfaklarının lezzetlerini tatmak vardır.

GELECEK İLE İLGİLİ HEDEFLERİNİZ NELERDİR?

Şu an ileriye yönelik en temel hedefim kariyerime ve kişisel gelişimime katkı sağlayacak güçlü bir yurt dışı deneyimi. Maalesef Batıyla karşılaştırdığımızda ülkemizde bilim farklı bir kulvarda üretiliyor. Tıp adına gelecek yüzyılın konusu olacak sinirbilim, yapay zeka, robotik cerrahi gibi alanları yurt dışında yakından görmek, çağımız hekimleri için elzem hale gelmiştir. Kendimle alakalı daha detaylı anlatmam gerekirse; şu an İngiltere’deki çok iyi okullardan “sinirbilim” yüksek lisans programı için aldığım kabulleri hem maddi yeterliliğimi sağlayabilmek hem de pandemi sürecinin tamamen sona ererek yüz yüze eğitime geçilmesini beklemek amacıyla askıda tutuyorum. Bu esnada Sağlık Bakanlığımızın her tıp fakültesi mezunu için zorunlu tuttuğu devlet hizmet yükümlülüğü kapsamında pratisyen hekim olarak görev yapacağım yere atamamı bekliyorum. En nihai hedefim psikiyatri ihtisası ile birlikte sinirbilim doktorası tamamlayarak bir yandan akademik araştırma yapmak ve ders vermek suretiyle bilim adamı yetiştirirken bir yandan da klinisyenliğe devam ederek toplum ruh sağlığını iyileştirmektir.   

 “Gittikçe genişleyen TOBB ETÜ ailesine katılacak her bir fert için kapım her zaman açık olacaktır.”  Dedi.

Her üniversitenin Mezunlar Derneği, o üniversite adına katma değere sahip kurumlardır. Eğitime devam eden öğrencilerin mezunlarla bir araya gelmesi, ihtiyacı olan öğrencilerin gerektiğinde mezunların sağladığı burslardan ve iş bağlantılarından yararlanması, üniversite ruhunun ve ortak bilincinin oluşması ve devam ettirilmesi gibi kritik işler yapan bu derneklere destek vermek her “mezunun ödevidir. Ben de bu andan sonra TOBB ETÜ Mezunlar Derneği’nin bir üyesi olarak lisansta yetişen arkadaşlarım için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum. Gittikçe genişleyen TOBB ETÜ ailesine katılacak her bir fert için kapım her zaman açık olacaktır.

Başarılarınızın devamını dileriz...