Yiğitcan Dinler 01.04.2016

Giwa GmbH ve Borusan Holding ortaklığı olarak kurulan ve 1984 yılında BMW distribütörlüğü ile ticari hayatına başlayan, yönetim yapısında bir değişikliğe uğramadan en uzun süreli dağıtıcı firma unvanına sahip olan Borusan Otomotiv’in bayisi olan Borusan Oto Çankaya Satış yetkilisi mezunumuz Yiğitcan DİNLER ile keyif alarak okuyacağınıza inandığımız Nisan ayının ilk röportajı sizleri bekliyor!!!   Yiğitcan Bey sizi daha yakından tanımak adına sizinle geçmişe yolculuk yapmak isteriz. Yiğitcan DİNLER kimdir?

1988 Ocak Ankara doğumluyum. Eğitim hayatımın ilkokul birinci sınıftan lise son sınıfa kadarki sürecini TED Ankara Kolej’inde tamamladım. Sonrasında da Türkiye’nin güzide üniversitelerinden TOBB ETÜ’de İşletme Bölümü’nde devam ettim. Şuan da yüksek lisans yapmaktayım. Bir erkek kardeşim var. O da TOBB ETÜ’de Makine Mühendisliği’nde okuyor.  

İlk stajınızı 2008 yılının Mart döneminde ANKARA Un Sanayi muhasebe biriminde gerçekleştirdiniz. İlk iş deneyiminiz ile ilgili bizlerle neler paylaşmak istersiniz?

İlk stajımda ANKARA Un Sanayi’de muhasebe biriminde evrak işlerinden sorumluydum. Türkiye’nin gıda sektöründe öncü kuruluşlarından biri olan bu firmada, muhasebeyle alakalı birçok bilgi edindim. İnsanları daha iyi tanımayı, iş hayatının ne kadar zorlu ve acımasız olduğunu öğrenmiş oldum. O yaşta olmama rağmen bana verdikleri sorumluluk beni bugünlere getirdi. Para kazanmanın ne kadar güç olduğunu anlamış oldum.  

İkinci stajınızı ANKARA Ticaret Odası’nda 2009 yılın Mart ayında yaklaşık olarak 5 ay kadar yaptınız? ATO da uzun süreli staj yapmak kendi tercihiniz miydi? Bu dönemle ilgili neler söylemek istersiniz?

ATO’da ki stajımı İç Ticaret Müdürlüğü departmanında yaptım. Bu departman kamunu satın alma ihalelerinden önce yaklaşık maliyet belirlemeyi, fatura onaylarını, ödemeye esas fiyat uygunluğunu, soruşturmaya yönelik fiyat bildirimlerini kontrol etmektedir. Bende burada fiyat araştırmalarını komisyona sunma ve kamuyu bilgilendirme işlerinde görevliydim. Çok keyifli 5 ay geçirdim. Neden 5 ay derseniz; o zaman ATO’da başkanlık seçimi olduğu için başka bir birimde görevliydim. Seçim çalışmaları yaklaşık 2 ay kadar sürdüğü için stajım uzadı. O dönemde yorucu ama bir o kadarda keyifliydi. Özel sektörde çalışmanın tam bana göre olduğunu bu stajımda anladım.  

Son stajınızı yaptığınız Borusan Oto Ankara’da 5. yılınızı tamamladınız. İşe giriş sürecinizden başlayarak firma ve firmadaki göreviniz ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Son stajımı kendime en yakın sektör olarak gördüğüm otomotivin lider firması olan Borusan Oto’da yaptım. Son derece keyif aldığım satış departmanında uzman yardımcılığı görevini üstlendim. Otomobillere olan merakım ve bilgim doğrultusunda 3 ay nasıl geçti anlamadım. Ayrıca kurumsal bir firmada çalışmanın değerinin farkına vardım. İşimi severek ve zevk alarak yaptığım için daha mezuniyet belgesini almadan iş teklifi geldi. Son sınavlarımı verdikten sonra 2011’in Şubat ayında Borusan Oto Çankaya’da MINI Satış Danışmanlığı pozisyonunda iş hayatıma başladım. Halen MINI Satış Yetkilisi olarak işime devam etmekteyim. Borusan Oto’lar arasında Çankaya şubesi MINI satışta butik bir showroomdur, buradaki tek yetkili isimde satış konusundaki tecrübemden dolayı benim.  

Kariyer planlaması yapmak isteyen mezunlarımıza verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir?

Kariyer planlamasında öncelikle mezunlarımıza tavsiye olarak verebileceğim ilk şey, gerçekten ne yapmak istediklerine karar vermeleridir. Karar verdikten sonra yapmaları gereken işlemler sandıklarından çok daha kolay olacaktır. Kim olduklarını, neleri yapmaktan zevk aldıklarını, bilgi ve becerilerini, başarılı oldukları alanları bilmeleridir. Kendi kendilerine yapacakları değerlendirmelerin haricinde çevrelerindeki insanların verdiği tavsiyeleri de dikkate almalıdırlar.  

Sosyal yaşantısında DİNLER nasıl bir kişiliğe sahiptir?

Sosyal yaşantımda oldukça aktif, dostlarımla arkadaşlarımla zaman geçiren fakat kendine çokta zaman ayıramayan bir insanım. İşimden dolayı bir bakıma sosyal yaşamıma dikkat etmekteyim. Hobilerim arasında araba kullanmak, spor yapmak, seyahat etmek, off-road yapmak vardır.  

TOBB ETÜ MED’in çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bizlerden beklentileriniz nelerdir?

Öncelikle benimle gerçekleştirmiş olduğunuz röportaj için teşekkürlerimi sunuyorum. Çalışmalarınızı takip ediyorum. Oldukça başarılı ses getiren projeler yapıyorsunuz.   TOBB ETÜ MED’in başarılarının ve projelerinin devamını dilerim.  


Çalışma hayatınızda başarılarınızın devamı diliyoruz.