TOBB ETÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEZUNİYET TÖRENİ COŞKUYLA KUTLANDI !! 01/07/2019

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde (TOBB ETÜ) mezuniyet heyecanı yaşandı. TOBB ETÜ 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Başkanı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Güven Sak’ın ev sahipliğinde TOBB ETÜ Spor Salonu'nda yapıldı.​

Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, bu yıl Üniversite’nin 12. dönem mezunlarını verdiğini hatırlatarak, “Bugün bu salonda Türkiye’nin en iyi hukukçularıyla, en iyi mühendisleriyle; yani Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek gençlerle bir aradayız” ifadesini kullandı. 

Bir iş insanı ve TOBB Başkanı olarak en çok övündüğü projenin ‘TOBB ETÜ’ olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, mezunlara “Artık birer TOBB ETÜ mezunusunuz! İyi eğitim görmüş, yabancı dil bilen, dünyayı tanıyan, daha mezun olmadan 1 yıl iş tecrübesi edinen, donanımlı birer mühendis ve hukukçusunuz! ve artık Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşunun bir parçasısınız! Türk İş Dünyası çatı kuruluşunun yani 1,5 milyonluk TOBB ve Oda-Borsa camiasının en genç neferlerisiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizden çok şey bekliyoruz!” sözleriyle seslendi. 

-TOBB ETÜ’lü öğrencilerin geliştirdiği projeler 

Öğrencilerle, mezunlarla, velilerle akademisyen ve iş dünyası temsilcileriyle TOBB ETÜ’nün büyük bir aile olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu “Bugün dünyanın en iyi, genç üniversiteleri arasındayız. Bilimsel araştırma programlarımız hızla gelişiyor, yüksek lisans ve doktora öğrencisi ve de öğretim üyesi sayımız hızla artıyor” diye konuştu. TOBB ETÜ’de girişimcilik kültürünü geliştirmek için kurdukları kuluçka merkezimiz bir proje fabrikası gibi çalıştığını belirten TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Başkanı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB ETÜ’lü öğrencilerin geliştirdiği Türkiye’nin ilk yerli drone’uyla tam 1 milyon liralık ön satış yapıldığını anlattı. Geliştirdiği 3 boyutlu görüntü aktarım teknolojisiyle Microsoft’la yarışan, Nokia’ya teknoloji ihraç eden firmaların bulunduğundan söz eden Hisarcıklıoğlu, “Bunlar gösteriyor ki ektiğimiz tohum tuttu. TOBB ETÜ artık dünyaya fikir ve teknoloji ihraç eden bir üniversite haline geldi” dedi. 

-Girişimci ruhu kaybetmeyin uyarısı

 Hisarcıklıoğlu, yeni mezun TOBB ETÜ’lülere “Ne yaparsanız yapın, nerede olursanız olun girişimci ruhunuzu asla kaybetmeyin!” tavsiyesinde bulundu. Girişimciliğin bir hayat felsefesi olduğunu bildiren Hisarcıklıoğlu, başarının anahtarının statükoyu reddetmek olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: “Gençlere birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Hayal kurun, büyük düşünün. Kendinize mutlaka hedefler koyun. Çok çalışın ve asla kaybetmekten korkmayın. Eski köye yeni adetler getirin. Kendi anayasanızı ve ilkelerini belirleyin. Başkasının değil, kendi hikayenizin kahramanı olun.”

2019 Mezunlarımız,Aramıza Hoşgeldiniz ..