Oğuzhan Öztürk 15.07.2015 - TOBB ETÜ MED YK Üyesi

ARON TURİZM A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB ETÜ İşletme Bölümü 2011 Eğitim Öğretim Yılı mezunumuz Sayın Oğuzhan Öztürk’ü TOBB ETÜ Mezunlar Derneği’nin röportajlar dizisinin bu ayki konuğu olarak ağırlamaktan dolayı büyük keyif duymaktayız. Öncelikle TOBB ETÜ Mezunlar Derneği adına yaptığınız çalışmalardan dolayı sizleri tebrik eder ve bu nazik davetiniz için teşekkür ederim. Oğuzhan Bey bizlere ve değerli takipçilerimize biraz kendinizden bahsedebilir misiniz?  

Aralık 1987 Ankara doğumluyum. Aslen Eskişehirli olmama rağmen tüm eğitim ve öğretim hayatımı Ankara’da geçirdim. İlkokulu Oran İlköğretim okulunda, liseyi burslu olarak Yüce Koleji’nde okudum. Sonrasında da o zamanlar daha çiçeği burnunda bir üniversite olan TOBB ETÜ İşletme Bölümü’nde lisans eğitimime devam ettim.

TOBB ETÜ’de İşletme Bölümü lisans öğrencimiz olmak kendi tercihiniz miydi?

Evet, kendi tercihimdi. Bölüm olarak İşletme’den başka alternatif düşünemiyordum. Hiçbir zaman kendimi bir avukat, doktor ya da mühendis olarak göremedim. Fıtratımda ticaret vardı ve ne olursa olsun kendi işimi yapmayı hedefliyordum. Tabi İşletme bölümünden mezun olduğunuz zaman belirli bir konuda da uzmanlaşmak gerekiyor, çok geniş bir alan çünkü. Üniversite olarak TOBB ETÜ ile başka birkaç üniversite arasında kalmıştım. Benim üniversiteye girdiğim yıllarda TOBB ETÜ Ankara’daki özel üniversiteler arasında birinci sıradaydı. Arkasında TOBB gibi bir çatı kuruluşun olmasının yanında Ortak Eğitim modelinin olması TOBB ETÜ’yü tercih etme nedenim olmuştu.

TOBB ETÜ’nün Ortak Eğitim modelinin iş hayatına atılırken sizlere avantaj sağladığını düşünüyor musunuz?

Biraz önce bahsettiğim gibi TOBB ETÜ’yü seçme nedenlerimden biri de Ortak Eğitim modeliydi. Üniversiteye başlamadan önce de yaz tatillerinde farklı firmalarda staj yapıyordum. Bunların arasında Accor Group ve Lütfi Kırdar Kongre Merkezi de bulunmaktaydı. TOBB ETÜ’ye başladıktan sonra bu stajları daha profesyonel olarak yapabilme şansını yakaladım. Bir Ortak Eğitimimi Çin Halk Cumhuriyeti’nde, Şanghay’da Accenture adında bir Fransız danışmanlık firmasında gerçekleştirdim. Diğerlerini de DHL Express ve Net Holding’de yaptım.  Bu sayede farklı firmaları tanıma, kariyerimi hatta içinde bulunmak istediğim sektörü belirleme imkanım oldu.

Üniversite mezuniyetinizden sonra hedefleriniz nelerdi?

Hedeflerinize ulaşma yolunda yaşadığınız süreçten kısaca bahsedebilir misiniz? Aslında hedeflerimi üniversite yıllarında koymaya başlamıştım. Ortak Eğitim süreçlerinde edindiğim deneyimler sonrasında çalışmak istediğim sektörün ağırlıklı olarak Turizm olması gerektiğine karar vermiştim. Üniversite hayatım devam ederken bir yandan da köklü bir turizm firmasının satış ve pazarlaması yürütüyordum. Nihayetinde kendi turizm firmamı kurdum. Ulusal ve uluslararası birçok projeye imza attık ve atmaya devam ediyoruz.

2008-2010 yılları arasında Young Guru Academy de “Oku Düşün Paylaş” Projesinde gönüllü olarak çalıştınız. Söz konusu projenin içeriğinden bahsedebilir misiniz?

Young Guru Academy liderler yetiştiren çok başarılı bir STK, çok güzel projelere imza atıyorlar. Üniversite yıllarım bir yandan dersler bir yandan iş hayatı ile yoğun bir tempoda ilerliyordu; ancak bir yandan da topluma gönüllü olarak fayda sağlayabileceğim bir projede bulunmak istiyordum. Young Guru Academy ile bu noktada güzel projeler yaptık. Benim de mezunu olduğum Oran İlköğretim okulunda  “Oku Düşün Paylaş” projesi kapsamında yaratıcı kütüphane kurduk. Daha sonra Emek’te bir okulda daha bu yaratıcı kütüphaneyi kurduk. İlköğretim çağındaki çocuklarla haftada bir kez projeyi gerçekleştiriyorduk. Proje, hilal bir masa etrafında okul yönetiminin seçtiği başarılı çocuklarla bizlerden oluşan moderatörler eşliğinde ilerlemekteydi. Yine proje kapsamında hazırlanan, Atatürk’ten Mevlana’ya kadar ulaşan ünlü kişilerin sözlerinin olduğu kitaplar mevcuttu. Öğrenciler bu sözlerle ilgili yorumlarını yapıyor ve tartışıyorduk. Çok keyifli, çok dahice yorumlar çıkıyordu. Genç ve taze beyinlerin karşısında bazen şaşkınlığımızı koruyamıyorduk. Çocuklar için de çok faydalı oluyordu, özellikle ailelerinden ve öğretmenlerinden çok olumlu geri dönüşler alıyorduk.  

Şu anda ARON TURİZM A.Ş’de Yönetim Kurulu Başkanısınız. Yoğun çalışma temponuzdan memnun musunuz?

Üniversite yıllarında kurduğumuz şirketimiz güzel projelere imza atmaya devam ediyor. Ağırlıklı olarak kongre turizmine yoğunlaşıyoruz. Biraz klişe olacak ama ülkemiz bir turizm cenneti. Ülkemizde turizmi canlandırmak, ülke ekonomisine katkı sağlamak adına üzerimize düşenleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Turizm sektöründe 12 ay devam eden sadece iki konu var; birincisi sağlık, ikincisi de kongre. Biz Aron Turizm olarak kongre hizmetleri veriyoruz, gerek kamuda gerekse özel sektörde yurtiçinde ve yurtdışında kongre organizasyonları düzenliyoruz. Warren Buffet’ın dediği gibi tüm yumurtaları aynı sepete koymamak gerekiyor. Bu yüzden turizmin dışında çeşitli girişimlerim oluyor. Bunlardan bir tanesi enerji sektöründe, Yönetim Kurulu Üyesi olduğum, Karkarbon Gözetim Hizmetleri. Karkarbon olarak, konusunda uzman mühendis ekibimizle birlikte çevre danışmanlık hizmetleri sağlamakta ve enerji danışmanlığı yapmaktayız.

TOBB ETÜ ailesinin bir bireyi olarak TOBB ETÜ MED’ den beklentileriniz nelerdir?

TOBB ETÜ MED’in değerli çalışmalarından dolayı sizleri tebrik ediyorum, üzerinize düşenleri fazlasıyla yerine getirdiğinizi düşünüyorum ve bu keyifli sohbet için teşekkür ediyorum.  

Röportajımızı burada sonlandırırken değerli vaktinizi bizlere ayırdığınızdan dolayı ve vermiş olduğunuz bu keyif dolu röportajınız için ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz.