TOBB ETÜ MED YÖNETİM KURULU ÜYELERİNDEN YENİ YIL MESAJLARI

TOBB ETÜ Mezunlar Derneği, 2016 yılı ile birlikte sekizinci yaşını kutlayacak. Biz TOBB ETÜ Mezunları, aslında bir camianın oluşumuna tanıklık ediyoruz. 2004’te kurulan üniversitemiz ve ilk öğrenci kayıtları, 2008’de verilen ilk mezunlar ve sonrasında peşin sıra mezun olan kardeşlerimiz. Sadece 270 kişi ile tohumları atılan TOBB ETÜ Camiası şu an 3500 mezun, 5000 öğrenci ile toplam 8500 bireyi aşmış durumda. İki sene içerisinde sayımız 10 bini geçecek. Yeni oluşan bir camianın gelişim sürecine tanık olmak, bu grubun oluşumdan itibaren koordinasyonu ve birbiriyle ilişkilerinde Mezunlar Derneği’ne büyük bir sorumluluk yüklüyor. Derneğimizin üye sayısı 2015 yılında 500’ü aştı. Dernek olarak mezunlarımız arasında üye, üye olmayan, bölüm, mezuniyet yılı ayrımı yapmadan herkese eşit bir biçimde yaklaşıyor, herkesin en az bir defa Derneğin herhangi bir faaliyetine katılmasını hedefliyoruz. Eğer henüz Derneğimizin herhangi bir faaliyetine katılmadıysanız, 2016 yılında taze bir başlangıç yaparak aramıza katılmanızı bekliyoruz. Bu vesileyle, TOBB ETÜ Camiasının her bir bireyinin yeni yılını kutlar, sağlıklı,huzurlu, mutlu ve verimli bir yıl dilerim.

Burak Tolga TERZİ İşletme’08
TOBB ETÜ MED YK Başkanı

TOBB ETÜ mezunu olma sıfatını ömür boyu taşıyacağımızın bilinciyle, gerek öğrenciliğim boyunca 3 yıllık TOBB ETÜ Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcılığı görevim, gerekse mezun olduktan sonra 3 yıldır devam eden TOBB ETÜ Mezunlar Derneği Başkan Yardımcılığı görevim boyunca, öğrencilerimiz ve mezunlarımızın TOBB ETÜ’ye aidiyet hissetmelerini sağlamak ve üniversitemize sahip çıkıp her zaman daha ileriye taşıyabilmek için birbirinden farklı birçok etkinlik içerisinde bulundum. Her kurumda olduğu gibi TOBB ETÜ’de de bizim veya başkalarının yanlışlıkları olmuşsa da bunların hiç biri kurum aidiyetinin önüne geçmemelidir. Bu düşünce ile TOBB ETÜ ismininonu hep beraber markalaştırmamızla bir anlama ifade edeceğinden dolayı hem gelecek mezunlarımız olan öğrencilerimizin hem de mevcut mezunlarımızın destekleriyle derneğimizi ve üniversitemizi ileriye taşıyabileceğimiz bir yıl olması dileğiyle.Mutlu Yıllar.

Ertuğrul BİLKAN Görsel İletişim Tasarımı’12 
TOBB ETÜ MED YK Başkan Yardımcısı

Zamanın ne kadar çabuk geçtiğini ancak geçmişinize bakarak anlayabiliyorsunuz. On yıllar sonra da değişmeyecek olanbir dönüm noktasını bazılarımız geride bıraktık bazılarımızsa bu süreci yaşamaya devamediyor. Bu dönüm noktası TOBB ETÜ Kimliği ’ne sahip oluşumuzdur. Her birimizin olumlu ya da olumsuz, keyifli ya da hüzünlü yıllarını geçirdiği bu kurumun kimliğini her zaman taşıyacağız.  Bugünün değerini gelecekte gururla anmak için “Birlikten kuvvet doğar.” atasözümüzü de arkamıza alarak farklı perspektiflerden bardağın boş tarafını el ele vererek dolduracağız. Bugün heyecanla yürüttüğümüz TOBB ETÜ Mezunlar Derneği’ndeki görevimizi elimizden gelen tüm gayretle devam ettiriyoruz ve bir gün umarım mutlu bir şekilde devredeceğiz. Bu silsilenin verimli, başarılı ve kıymetli bir sürece dönüşmesi  tüm ekibimizin en büyük arzusu ve bizleri tetikleyici en büyük gücüdür. Derneğimizin etkinliklerinde hep beraber olmak ve daha iyilerini hep birlikte on yıllarca aynı çatı altında yapabilmek dileğiyle. Değerli akademisyenlerimizin, çalışanlarımızın, mezun ve öğrenci kardeşlerimizin yeni yılını kutluyorum. “Kıymetli” yıllarınız olsun.

Yusuf DEMİRTAŞ İşletme’13 
TOBB ETÜ MED YK Başkan Yardımcısı  

Her biri birbirinden çalışkan yönetim kurullarımızla TOBB ETÜ MED hızlı yükselişine devam ediyor.  4 yıldır bu yükselişin bir parçası olmak ise insana gurur veriyor. 2016 ile beraber siz mezunlarımızı da bu yükselişe ivme kazandırmaya davet ediyoruz. Jeffrey Pfeffer'ın "GÜÇ" isimli kitabında söylediği gibi "Sizi güce götürecek yolu inşa etmek de size bağlıdır." Camiamızda neredeyse her alanda önümüze başarılı bir TOBB ETÜ’lü çıkıyor. Bu başarıların paylaşarak çoğalması adına birbirimize sımsıkı kenetlendiğimiz ve bu iletişimin bizleri daha güçlü kıldığı muhteşem bir yıl geçirmeyi diliyorum. Tecrübe, bir yerde de yazıya dökülemeyenlere sahip olduklarımızdır. Bu sebeple mezun adaylarımızın da mezunlarımızla daha çok iletişim kuracağı bir yıl geçirmelerini arzu ediyor, bu doğrultuda dernek olarak elimizden geleni yapacağımıza şahsım adına söz veriyorum.

Buse TURPCU İşletme’09
TOBB ETÜ MED Genel Sekreteri

2015 yılında da mezunlarımız ile birlikte büyümeye devam ettik. Dernek olarak yaptığımız aktiviteler, sunduğumuz olanaklar, özverili çalışmalar; ayrıca mezunlarımızın birbirlerine destekleri ve mezunlar derneği gibi gönüllü bir kuruluşa yaptıkları sayısız katkılar TOBB ETÜ kimliğini güçlendirmektedir. Yeni yılda da bu enerjinin güçlenerek devam etmesini temenni ediyorum.2016 yılında TOBB ETÜ Mezunlar Derneği yönetimi olarak daha çok çalışarak mezunlarımıza kişisel ve mesleki alanlarında destek olmaya devam edeceğiz. Mezunlar Derneğimize her alanda destek olan herkese çok teşekkür ediyorum.Yeni yılın size ve sevdiklerinize sağlık, huzur ve başarı getirmesini dilerim. 
 
Baran AK Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’10 
TOBB ETÜ MED Sayman Üyesi

TOBB ETÜ Mezunlar Derneği'nde kuruluş aşamasından itibaren yer alamamış olsam da, bu ekibin bir parçası olmak son derece gurur verici. Etkinlik ve Organizasyon Komitesi olarak TOBB ETÜ MED adına yaptığımız her organizasyonda ayrı bir heyecan yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz. Aynı heyecanı, bir çığ gibi büyüterek tüm TOBB ETÜ MED ailesiyle de paylaşmak istiyoruz. 2016 yılına kadar yaptığımız tüm etkinliklerde amacımız; mezunlarımızı bir araya getirerek keyifli anlar yaşatmaktı. 2016 yılından itibaren de, aynı heyecanların arasına kişisel gelişim ve eğitim, gezi vb. organizasyonları da katmak istiyoruz. Bu konuda bizimle fikirlerini paylaşmak isteyen ve organizasyonlarda görev almak isteyen tüm TOBB ETÜ MED üyelerini aramızda görmekten zevk alacağımızı belirtir, 2016 yılının başta üyelerimiz olmak üzere tüm TOBB ETÜ ailesi için sağlık, mutluluk ve bol kazanç getirmesini dilerim.  

Onur GÖKER Bilgisayar Mühendisliği’11 
TOBB ETÜ MED Etkinlik ve Organizasyon Komitesi Başkanı

TOBB ETÜ ailesine katılmamın 11. yılında, Mezunlar Derneğimizin Yönetim Kurulu'nda yer alarak mezun dayanışmasını daha yakından hissetmenin ve bu dayanışmaya katkı sağlamanın mutluluğu içerisindeyim. 11 yıldır bu şemsiyenin altında olarak TOBB ETÜ kimliğini taşımanın gururunu yaşıyorum.Geçtiğimiz yıl TOBB ETÜ mezunları olarak, sosyal sorumluluk faaliyetleri ile toplumsal görevlerimiz hakkında farkındalık oluşturmayı, yardımlaşma bilincini arttırmayı ve TOBB ETÜ’lüler arasındaki dayanışma ruhunu çoğaltmayı hedefleyerek derneğimiz bünyesinde TOBB ETÜ MED Sosyal Dayanışma Komitesini kurduk. Kısa zamanda gerçekleştirdiğimiz birçok yararlı faaliyeti 2016 yılında geliştirerek devam ettirmeyi hedefliyoruz.  Değerli mezunlarımız ve mezun adaylarımız; gelin el ele verip bu yılı daha bilinçli ve toplumumuza daha yararlı geçirelim. Yeni yılın TOBB ETÜ ailesine ve tüm dünyaya sağlık, mutluluk, başarı, barış ve beraberlik getirmesi dileğiyle…  

S. Elif Opşin İşletme Bölümü’10 
Sosyal Dayanışma Komitesi Başkanı 

Yeni bir yıl, yeni heyecanlar, yeni kararlar almak demek hepimiz için… Geçmişe dönüp baktığımızda her sene bir öncekine kıyasla daha güzel anlara sahip olmak, daha sağlıklı olmak, daha başarılı olmak istediğimize dair kararlar alırız. Her geçen yıl büyüyen ve yeni mezunlar veren güzel okulumuzun geleceği için de biz bu sene yeni kararlar alarak, mezunlarımız için daha da çok çalışmak, mezunlarımızı bir araya getirerek onları daha fazla mutlu etmek istiyoruz. 2016 senesinde Dernek olarak üyelerimizin sosyal, kültürel, sportif, mesleki ve bilimsel yaşantılarına daha fazla katkı sağlamak istemenin yanı sıra üniversite-mezun arasındaki köprüyü biraz daha sağlamlaştırmayı hedefliyoruz. Bu sene mezun olacak sevgili arkadaşları da ileriki zamanlarda derneğimize katılmaya davet ediyoruz. Geleceği oluşturacak her yeni günün bir önceki günden daha güzel ve sizi daha da mutlu etmesi dileğiyle. Tüm TOBB ETÜ’lü mezunların ve mezun adaylarının yeni yılı kutlu olsun. Mutlu Yıllar!

Rabia Çiğdem USTA Makine Mühendisliği’10
TOBB ETÜ MED YK Üyesi

Yeni bir yıl her zaman benim hayatıma heyecan getirmiş motivasyon kaynağı olmuştur. Bu yüzden her yeni yılda bir önceki yıldan farklı olarak hayatıma yeni şeyler sokmak, daha verimli olmak daha fazla şey üretmek isterim. 2016 yılında bu isteğimi ve enerjimi 2015 yılının sonlarına doğru katılmış olduğum TOBB ETÜ Mezunlar Derneği için kullanacak olmak benim için mutluluk ve onur verici. Şuan için az sayıda özverili insanın çok güzel işler yaptığı Derneğimize inşallah az da olsa faydalı olabilirim. TOBB ETÜ kimliğini ömrümüz boyunca taşıyacağımız gerçeğini bir kez daha hatırlatarak, kıymetli mezunlarımızı dernekte aktif olmaya davet etmek istiyorum. Kıymetli mezunlar, biz birlikteyken daha güçlüyüz, mezun olduktan sonra okulumuza olan aidiyetimizi asla kaybetmemeli tam aksine daha da artırmalı, sosyal ve iş yaşantımızda birbirimizi desteklemeliyiz. Örgütlü bir topluluk olmak iş dünyasında başarının anahtarlarından biridir. Tabi bunun için öncelikle birlik olmalıyız birbirimizi tanımalıyız, bu oluşum için ise en güzel mecra mezunlar derneğimizdir. Yeni yılda daha çok mezunumuzu aramızda görmek dileğiyle yeni yılın herkese sağlık, mutluluk ve başarı, ülkemize ise huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum. Son bir kez daha şunu hatırlatmak istiyorum; biz birlikteyken daha güçlüyüz, birlikteliğimizi en kısa sürede daha fazla yoğunlaştırmak ve arttırmak ümidi ile...

Ahmet Bora AKIŞKA Hukuk Bölümü’14 
TOBB ETÜ MED YK Üyesi