NAZLI SEDA VURAL 02.07.2018

TOBB ETÜ MED, röportajlar köşesinde bu ay Uluslararası İlişkiler’16 Girişimci Mezunumuz Nazlı Seda Vural’ı ağırlıyor.
Nazlı Hanım, kendinizden kısaca bahsedebilir misiniz?

Merhaba öncelikle belirtmek isterim ki bu sayfada yer almak,  TOBB ETÜ ailesinin bir parçası olmak çok gurur verici, bu yüzden çok mutluyum sizlere teşekkür ederim. 1992 yılında Ankara’da doğdum. Lise eğitimimi Özel Türk Yurdu Okullarında birincilik ile tamamladım. Sonrasında lisans eğitimim için TOBB ETÜ Uluslararası ilişkiler bölümünü tercih ettim gerek akademik hayatım gerek sonrası için dönüp baktığımda çok doğru bir karar almışım. Bu yaz ilk sırada kabul alarak başladığım Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Yüksek Lisans Programını tamamlamış olacağım. Bu akademik hayatın bir tarafında da Ekim 2017 de kendi girişimim olan Human Touch İnsan Kaynakları Danışmanlık ofisini kurdum. Aynı zamanda Girişimci İş Kadınları ve Destekleme Derneği(ANGİKAD) yönetim kurulu üyesiyim, TOBB ETÜ Mezunlar Derneği (TOBB ETÜ MED) ve Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) ne de üyeliklerim bulunmakta.

Üniversite yıllarında Girişimci olma hayaliniz var mıydı?

Doğrusunu söylemek gerekirse vardı ama TOBB ETÜ öğrencisi olmak galiba girişimci tarafımı daha çabuk görmemi ve buna göre hareket etmemi sağladı.

Uluslararası İlişkiler Mezunu olarak sizi İnsan Kaynakları bölümü üzerine geliştirmeye yönlendiren özel bir nedeniniz var mıydı?

Uluslararası ilişkiler benim zaten çok istediğim ve severek okuduğum bir bölümdü, çok yönlü bir eğitim aldım. Lisans eğitim sürecinde bu alanda çalışmaya karar verdiğim içinde zaman kaybı yaşamadım ve bu duruma göre hareket ettim. Süreç içerisinde ailem, arkadaşlarım, çevremde kiminle bu fikri paylaşsam herkesi heyecanlandırdı, aslında herkesin bir nokta da ihtiyacı olduğunu fark ettim, henüz işin en başındayken   aldığım bu olumlu tepkiler fikrimi hayata geçirmem için beni epey hızlandırdı. Çocukluğumdan beri sanayi ve ticaret ile iç içe bir çevre de büyüdüğüm içinde girişimim de biraz daha şanslıydım…

Firmanızın kuruluş aşamasından bugüne kadar gelinen süreç ile ilgili okurlarımızla neler paylaşmak istersiniz? Human Touch isminin hikayesinden başlayabilir misiniz?

Hikayesi olan, bir anlam taşıyan isimler üzerinde  çok yoğunlaşmıştım arkadaşlarımla bir kaç alternatif üzerinde konuşurken birden Human Touch çıktı, duyar duymaz çok içime sindi, herkese çok sıcak geldi. Aslında gerçekten de yaptığımız is tam olarak buydu öyle ya da böyle bir şekilde insanların hayatına dokunuyorduk.
Doğrusunu söylemek gerekirse Human Touch için uzunca bir araştırma geliştirme süreci oldu, süreç içinde birçok seminer, eğitim ve projeye katılarak yeni tecrübeler kazanmış oldum bunları toparlayıp baktığımda ise artık doğru zaman olduğunu düşündüm ve vakit kaybetmeden Human Touch’ı kurdum. Human Touch olarak butik insan kaynakları hizmetleri veren bir danışmanlık ofisiyiz. İnsan kaynakları yönetimindeki tüm süreçlerde doğru kaynakları doğru zamanda müşterilerimize sunmak en önemli ilkemiz... İşletmelere Eğitim Danışmanlığı, İnsan Kaynakları Yönetim Danışmanlığı, İşe alım ve Outplacement (yeni ufuklar) süreçlerinde destek sağladığımız gibi iş başvuru süreçleri, personel kayıtları, performans değerlendirme, eğitim detayları gibi İnsan Kaynakları fonksiyonlarını da outsourcing hizmet olarak dijital olarak sağlamaktayız. Bununla birlikte bireyler için de özellikle özgeçmiş hazırlama, ön yazı oluşturma ve mülakat teknikleri danışmanlığı sağlıyoruz.

Mezuniyetini almak üzere olan sevgili TOBB ETÜ’ler için iş arama sürecindeki öğrencilerimize danışmanlık firması yönetici olarak vermek istediğiniz tavsiyeler nelerdir?

Okulumuzun bize sağladığı ortak eğitim ve iki yabancı dil fırsatıyla zaten çoğu yeni mezuna göre daha avantajlı olarak başlıyor bu süreç. Bu fırsatların bulunduğu güncel ve etkin bir cv miz olur iş arama yöntemlerini de aktif bir şekilde kullanmayı başarırsak inanıyorum ki TOBB ETÜ’lü ler kısa sürede iş sahibi olabilirler. Buna ek olarak bir kariyer planı oluşturarak ona göre hareket etmek de önemli bir aşama ancak en önemlisi gerçekten istenilen işe başlamak hayatlarının geri kalanını çalmamak adına çok önemli.


Firmanız ile ilgili geleceğe dönük hedefleriniz nelerdir?

Öncelikle güçlü bir marka olmayı hedefliyorum, genç bir girişimci olarak iş geliştirmeye  çok önem veriyorum, bir şeyler üretmek bunun hayata geçtiğini görmek çok güzel bir duygu. Biliyorsunuz ki Rıfat Başkanımız da bize hep eski köye yeni adet getirin der benimde bundan sonraki adımların hem sektördeki açıkları kapatmak hem de yenilikler getirmek için olacak . Kısa bir süre sonra eğitim hizmetlerinde daha da yoğunlaşarak  Human Touch Akademinin kurulması gündemde, Human Touch event ve Human Touch gift  projeleri içinde çalışmalar devam etmekte.


İş yaşantısı dışında kendinize vakit ayırabiliyor musunuz?  Kaliteli vakit geçirebildiğinizi düşünüyor musunuz?

Galiba en başından beri bu zaman yönetimi konusunda hiç de fena değilim, çocukluğumdan beri binicilik büyük bir hobim buna zaman ayırmayı çok seviyorum, sporu da hep hayatımın bir noktasında tutuyorum, ama ben en kaliteli zamanın ailem ve dostlarımla geçtiğine inanıyorum.

TOBB ETÜ MED ile ilgili düşünceleriniz öğrenebilir miyiz?

TOBB ETÜ lü olmanın büyük bir ayrıcalık olduğuna inanıyorum. Bu kocaman aileyi ayakta tutan TOBB ETÜ MED’e de bu vesileyle tekrar tekrar bu güzel çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

Köşemize renk katığınız için teşekkür eder, kariyer hayatınızda
başarılarınızın devamını dileriz…