Melis Yıldız 03.04.2017

Röportajlar köşemizde Nisan ayı konuğumuz olarak 2012 Eğitim-Öğretim Yılı Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunumuz Melis Yıldızı ağırlıyoruz. Melis Hanım bize biraz kendinizden bahsedebilir misiniz?

Ted Mersin Koleji’nin ilk mezunlarından biriyim. Mezun olduktan sonra TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde okudum. Lisans eğitimimin üzerine Bilgi Üniversitesi Pazarlama İletişimi Bölümünde Yüksek Lisansımı tamamladım.  

TOBB ETÜ nün Ortak Eğitim Modeli hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyiz?

Ortak eğitim modeli iş hayatını yakından tanımak için çok önemli bir kaynak ve bu model mezuniyet sonrasında bizlere önemli bir avantaj sağlıyor. Türkiye’nin en önemli şirketlerinde diğer üniversite öğrencileri staj yapmak için sıra beklerken bizler Üniversitemizin yaptığı anlaşmalar sayesinde bu şirketlerde rahatlıkla staj yapabiliyor ve sonrasında staj yaptığımız bu şirketlerde kariyer planlaması yapabiliyoruz. 

Mezun olduktan sonraki süreç ile ilgili bizlerle neler paylaşmak istersiniz?

Üniversite eğitimimi tamamlamamın ardından Aile şirketim olan Merit Group’un farklı departmanlarında çalıştım. Çalıştığım sürece yaptığımız iş alanı ile alakalı eksiklik gördüğüm için Pazarlama İletişimi üzerine eğitim almak adına Bilgi Üniversitesinde burslu olarak eğitim aldım. Yüksek Lisans yaptığım sürede  farklı bir iş dalı deneyimlemek adına turizm sektöründe oldukça önemli firmalarından biri olan İndigo Group’un  bir alt markası olan Kişiye Özel Lüks Seyahatler tasarlayan  Boutique Style Travel’da Satış Direktörü olarak çalıştım. Şu an aile şirketim olan Merit Group’ta yönetici olarak çalışmaktayım.    

TOBB ETÜ Mezununa akademik, iş ve sosyal yaşantısında ne gibi avantajlar sunuyor?

Ülkemizde az sayıda eğitim kurumu iş dünyasında birer ekoldur. Tobb Etü genç bir üniversite olmasına rağmen öğrencilerine kazandırdığı uluslararası vizyon ve misyonla, ETÜ’lülerin ilerleyen hayatlarında iş dünyasında kendilerine rahat bir şekilde yer bulmalarını,  kendilerine duydukları özgüven ve birikimleri ile kendi iş sahalarını yaratabilmelerini sağlamaktadır.  

Aynı zaman da  Mersin Ted Koleji Mezunlar Derneği nin Başkanlığını yapmaktasınız. Bu süreçle ilgili neler söylemek istersiniz? Gönüllü olarak yürütmekte olduğunuz bu görevin iş hayatınızda sizi zorladığını düşünüyor musunuz?

Ülkemizin önde gelen bürokratlarına, yöneticilerine, sanatçılarına ve ülkemize maal olmuş kişilere baktığımızda lise döneminde mezun oldukları okul hanesinde Ted imzası bulunmaktadır. Ted Mezunu olmanın gerek eğitim hayatından gerek iş hayatımda gerekse sosyal hayatımda birçok avantajını yaşadım.  Tobb Etü içerisinde de Kolejli birçok arkadaşım olduğunu biliyorum. Sorumluluğunu aldığım bu görev aslında beni oldukça memnun ediyor çünkü Mezunlar Derneğimiz sayesinde mezun arkadaşlarım arasındaki sosyal dayanışmayı sağlıyor, Köy Okullarına, Türk Eğitim Derneği’ne TED Mersin Koleji Spor Kulüplerine katkı yaratıyoruz.           

2017 yılında Mezunlar Derneğinizin yapmayı planladığı faaliyetlerden bahsedebilir misiniz?

Öncelikle 2007 yılından itibaren sayıları hızla artan mezunlarımızın birbirleriyle tanışmaları, dostluklarını pekiştirmelerini ve mezunlarımız arasındaki dayanışmayı artırmak amacıyla çeşitli aktiviteler düzenlemek ve ilkini gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projelerine yenilerini eklemek 2017 yılı için ilk planladığınız faaliyet arasındadır.    

Seyahat etmeyi sevdiğinizi bilmekteyiz. Bugüne kadar birçok yurtdışı seyahati gerçekleştirdiniz. Gezdiğiniz ülkeler ile ilgili unutamadıklarınız köşesi yapacak olursak bizi kısa bir tura çıkarır mısınız?

Seyahat etmeyi, farklı kültürleri tanımayı çok seviyorum. Özellikle turizm sektöründe çalıştıktan sonra yeni keşfedilen turizm rotalarına ilgim daha da arttı. Son 3-4 yıldır en yakın kız arkadaşımla seyahat etmeye başladık. Seyahat ederken o şehrin önemli festivalleri var ise o tarihlere denk getirmeye çalışıyoruz. Gezdiğim yerlerden en ilgimi en çok çeken yerlerden bazıları; Egzotik tatiller ve farklı kültürler ile iç içe bulunduğum Tanzanya- Zanzibar ve Endonezya – Bali,  Cruise ile gezdiğimiz Kanada & Alaska turu ve günübirlik Xian’da bulunan Terra cota askerlerini görebilmek için 6 saat yola katlandığımız Çin seyahatim diyebilirim.  

Melis Hanım vermiş olduğunuz keyif dolu röportajınız için teşekkürlerimizi sunarız. Başkanlığını yapmakta olduğunuz TED Koleji Mezunlar Derneği  ile  ortak sosyal sorumluluk projesi yapmaktan keyif duyacağız…