TEMİZ TEKNOLOJİLERDE GİRİŞİMCİLİK FIRSATLARI, TEHDİTLER VE GCIP-TÜRKİYE 2016 PROGRAMI 26/04/2016

Birleşmiş Milletler Sınai ve Kalkınma Teşkilatı (UNIDO), Küresel Çevre Fonu (GEF) ile birlikte “Enerji ve Çevre” konusunda girişimci iş fikirlerinin yarışacağı ve destekleneceği uluslar arası program olan GCIP’yi 2014 yılında “-Gelecek Vaat eden Temiz Teknoloji İş Fikirlerini arıyor, kaynak sağlıyor ve teşvik ediyoruz” sloganı ile başlatmıştı. 

Dünyanın en kapsamlı iş geliştirme platformu olarak kabul edilen Global Cleantech Innovation Program (GCIP) 2016 yılında da Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 7 ülkede devam ediyor. Program, ilk aşamasını çeşitli kuluçka desteklerini içeren ulusal düzeyde başlayıp, ardından Türkiye’nin en başarılı temiz teknoloji projeleri, Silikon Vadisi’nde dünyadaki diğer projeler ile yarışılan bir platform niteliğinde.

Türkiye’de TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı’nın (TEYDEB) koordine ettiği programda; Yenilenebilir Enerji, Enerji Verimliliği, Atıktan Enerji Üretim,  Su Verimliliği ve Yeşil Binalar kategorileri yer alıyor. Yarışmaya, bu alanlara yönelik yeni bir fikri olan veya bir ürün geliştirmeye çalışan öğrenci, akademisyen, araştırmacı ve bireysel ve seri girişimciler yanında KOBİ niteliğindeki işletmeler de katılabiliyor.

GCIP-2016 başvuraları, 20 Mayıs 2016 tarihleri kadar http://turkey.cleantechopen.org/ adresi üzerinden elektronik olarak kabul edilecek. Başvurular, düzenlenecek panellerde uzmanlar, akademisyenler ve özel sektör temsilcileri tarafından değerlendirilecek ve programa devam etmeye uygun bulunan yarı finalist takımlar, 27 Mayıs 2016 tarihinde ilan edilecek.
 
Program hakkında ayrıntılı bilgilere, “www.turkey.cleantechopen.org” adresinden ulaşılabilir.

Konuşmacı : Osman Malik ATANUR / Ulusal Program Direktörü 
Gün: 26 Nisan 2016 Salı
Saat: 10:00-11:30
Yer: GARAJ